ره نگاران/ پویش ملی تغذیه سالم با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” از ۱۵ تا ۳۰ آذر در گیلان همزمان با سراسر کشور اجرا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران -فاطمه لطیفی: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی نشست خبری با خبرنگاران به بررسی وضعیت تغذیه و سلامت در استان پرداخت و بر اهمیت انتخاب روغن مناسب در رژیم غذایی تاکید کرد.
دکتر محمود رضوانی با بیان اینکه بیشترین مشکلات بهداشتی و سلامتی ناشی از تغذیه نادرست و عادات غذایی است گفت: شعار امسال نیز بر همین اساس در راستای ارتقای سلامت خانوادهها مطرح شده و در وهله اول بر انتخاب روغن مناسب که در بهبود سلامت نقش مهمی دارد تاکید شده است.
وی افزود: آمارها نشان میدهد که گیلان در زمینه بیماریهای غیر واگیر، به ویژه بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و دیابت، در وضعیت نامناسبی قرار دارد. بهطور خاص، ۴۱ درصد جمعیت استان به کلسترول بالا و ۴۳.۳۶ درصد به فشار خون مبتلا هستند.
دکتر رضوانی با بررسی انواع روغنها و تأثیرات آنها بر سلامت عنوان کرد: روغنهای جامد و نیمه جامد که حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهند اما در عوض، روغنهای مایع مانند روغن آفتابگردان و کانولا (کلزا) میتوانند به عنوان گزینههای سالمتر جایگزین و معرفی شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه به ضرورت فرهنگسازی در جامعه برای انتخاب روغنهای مناسب و اصلاح الگوی تغذیهای اشاره و بر اهمیت آموزش در مدارس و برگزاری مسابقات مرتبط با تغذیه تأکید کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ما در استانی زندگی میکنیم که در غذاهای محلی حرفی برای گفتن داریم و رشت شهر خلاق خوراکی ها عنوان گرفته است باید به بخش سلامتی افراد هم توجه شود تا برند “شهر خوراکیها” به معنای واقعی حفظ گردد.
- نویسنده : فاطمه لطیفی
- منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران