جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است
جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است
ره نگاران/ مدیر‌کل کانون استان گیلان گفت: قصه‌گویی، یک جریان فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها و نیاز‌مند همراهی همگانی برای بهره‌مند‌سازی آینده‌سازان از گنجینه میراث سرزمین مادری است.

ره نگاران/ مدیر‌کل کانون استان گیلان گفت: قصه‌گویی، یک جریان فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها و نیاز‌مند همراهی همگانی برای بهره‌مند‌سازی آینده‌سازان از گنجینه میراث سرزمین مادری است.

به‌گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان گیلان؛ سید‌جلیل میرعظیمی در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی مرحله استانی بیست‌و‌ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گیلان با بیان اینکه هدف از برگزاری این نشست ریل‌گذاری برنامه‌های پیش‌رو و با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی استان می‌باشد افزود: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی متوجه کودک و نوجوان، در گُسست‌های میان‌نسلی و ناآگاهی این نسل با داشته‌های فرهنگی ریشه‌دارد.

مدیر‌کل کانون گیلان اضافه‌کرد: برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی و بهره‌گیری از ظرفیت‌‌های فرهنگی و استفاده از این ابزار تربیتی که بستری مناسب برای ارزش‌آفرینی و الگو‌سازی است می‌تواند نقش به‌سزایی در مدیریت حضور در فضای مجازی و درنتیجه، افزایش هم‌گرایی و مهارت‌های زندگی افراد جامعه داشته‌باشد.

وی در همین‌زمینه، پیشینه فرهنگی کشور و استان را یادآورشد و با اشاره به کارکرد‌های مختلف قصه‌گویی در ایران اسلامی تصریح‌کرد: افزایش پیوند‌های خانوادگی، ایجاد زمینه‌های لازم برای تجربه‌اندوزی، ارتقای مهارت‌های زندگی و غنی‌سازی اوقات فراغت با تکیه بر این ابزار هنری مبتنی بر کتاب و کتاب‌خوانی نیز از موهبت‌های نهادینه‌سازی فرهنگ قصه و قصه‌گویی به‌شمار‌می‌رود.

این مدیر‌فرهنگی در ادامه، با خاطر‌نشان‌کردن ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی به‌عنوان میراث ناملموس فرهنگی و برگزاری بیست‌و‌ششمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از سوی کانون پرورش فکری را ظرفیتی ارزشمند برای مشارکت و همراهی مجموعه‌های فرهنگی در مسیر فرهنگ‌سازی و بهره‌گیری از گنجینه‌های سرزمین مادری عنوان‌کرد و گفت: حضور نمایندگان دستگاه‌های فعال در عرصه فرهنگ در این نشست، نمایانگر اهمیت این ابزار تربیتی از منظر آنان و نوید‌بخش روز‌های ثمر‌بخش است.

سید‌جلیل میرعظیمی درپایان، از فرصت‌سازی این ابزار فرهنگی‌هنری برای انتقال مفاهیم و ارزش‌های ایرانی اسلامی و کارکرد‌های پیام‌رسانی قصه‌گویی سخن‌گفت و با اشاره به رویداد‌های اخیر غزه و لبنان تاکید‌کرد: ضرورت‌دارد علاوه‌بر آشناسازی هرچه‌بیش‌تر مخاطبان با فرهنگ اصیل ایرانی‌اسلامی، با قصه‌گویی‌های متناسب با رخداد‌های منطقه، زبان گویای کودکان فلسطینی و لبنانی باشیم.

  • منبع خبر : روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان