“کتاب” راه زندگی
“کتاب” راه زندگی

ره نگار/ ابتدا باید بدانیم که کتاب دریچه ای ساده و در عین حال کاربردی برای شناخت علوم مختلف کسب معرفت و گسترش دایره اطلاعات در همه زمینه های زندگی یک انسان می باشد. برای اینکه انسان به  تکامل برسد لازم است که علاوه بر بلوغ جسمی به بلوغ فکری و روحی مناسب دست پیدا […]

ره نگار/ ابتدا باید بدانیم که کتاب دریچه ای ساده و در عین حال کاربردی برای شناخت علوم مختلف کسب معرفت و گسترش دایره اطلاعات در همه زمینه های زندگی یک انسان می باشد.
برای اینکه انسان به  تکامل برسد لازم است که علاوه بر بلوغ جسمی به بلوغ فکری و روحی مناسب دست پیدا کند که این امر در گرو باور و توجه کافی به غذای روح به میزان توجه به غذای جسم می باشد، به زبان ساده تر می توان گفت که برای رسیدن به کمال باید درک خود را از مسایل پیرامون خود به موازات پیشرفت علوم مختلف بالا برده که این موضوع به مراتب در تمام جنبه های زندگی یک فرد چه روحی، جسمی، فرهنگی، اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود و همچنین کمک بسزایی در نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی که امروزه گریبانگیر جوامع بشری شده خواهد کرد.
هراندازه یک انسان از نظر اطلاعات شخصی و غیرشخصی و فهم و درک آن امور پیشرفت داشته باشد به همان اندازه بازخورد مناسبتری نسبت به اتفاقات اطراف خود خواهد داشت و حجم وسیعی از رفتارها برای او بطور صحیح هنجار یا ناهنجار محسوب خواهند شد. حال برای اینکه به این مهم دست یابیم واضح و مبرهن است که باید به ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپردازیم
میزان مطالعه و کتابخوانی در افراد یک جامعه ریشه در عوامل متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها خانواده می باشد، مسلما افرادیکه در خانواده ای رشد میکنند که پدر و مادر اهل مطالعه بوده و یا تلاش زیادی برای ترغیب فرزندان خود به این امر میکنند به مراتب فرهنگ کتابخوانی در آن افراد بالاتر خواهد بود.
بعد از خانواده، مدرسه نقش موثری در ترویج این فرهنگ خواهد داشت چون دانش آموزان علاوه بر دروس مدرسه لازم است در تمامی زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، تاریخی اطلاعات کافی داشته باشند که دست یابی به این امر فقط از طریق مطالعه و کتاب خواندن انجام خواهدشد.
خوب است که بدانیم عواملی از قبیل بحرانهای روحی درون خانواده مانند اختلاف، طلاق، درگیری، اعتیاد، بیسوادی، عوامل اقتصادی ، فقر، نداشتن شغل و امکانات مناسب، زندگی در مناطق دورافتاده، ساعات کاری زیاد، ندانستن روش صحیح مطالعه  باعث کاهش  مطالعه و کتابخوانی خواهند شد که بی شک برای ازبین بردن این عوامل ناسازگار باید، اقدامات قابل توجهی صورت گیرد.
 بعنوان مثال یکی از بهترین اقدامات برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کاهش قیمت کتاب، قراردادن بن کتاب و در مواردی در اختیار گذاشتن کتاب بصورت رایگان به خانواده ها می باشد و همچنین مدارس می توانند با برگزاری مطالعات جمعی در کتابخانه و یا تحقیق و پژوهش مناسب با موضوعات درسی و غیره باعث ایجاد چالش و انگیزه برای گسترش فرهنگ مطالعه شوند و از طرفی دیگر روزنامه ها‌ مجلات، صداو سیما، فیلمها و تئاتر، نمایشگاه ها و جشنواره ها می توانند از طریق راههای تبلیغاتی، پیرامون موضوعات مختلف کمک شایان توجهی به ترویج و گسترش، فرهنگ کتاب و کتابخوانی داشته باشند.
درپایان این نکته را بخاطر بسپاریم که زندگی والا در گرو درک و فهم والا می باشد پس بیشتر از پیش در تحقق این امر خطیر کوشا باشیم.
“به امید فردایی بهتر و زیباتر”
  • نویسنده : مریم لطیفی
  • منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران