سرشماری کشاورزی مهمترین رویداد آماری ۱۴۰۳ از ۱۲ آبان آغاز می‌شود 
سرشماری کشاورزی مهمترین رویداد آماری ۱۴۰۳ از ۱۲ آبان آغاز می‌شود 
نگاران/ با توجه به آغاز سرشماری کشاورزی نشست هم‌اندیشی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با جمعی از اصحاب‌ رسانه استان برگزار شد.

ره نگاران/ با توجه به آغاز سرشماری کشاورزی نشست هم‌اندیشی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با جمعی از اصحاب‌ رسانه استان برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران– فاطمه لطیفی: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در این نشست به اهمیت نقش رسانه‌ها در ارتباط بین مردم و مسئولین پرداخت و گفت: نقش رسانه ها در اطلاع‌رسانی صادقانه بی‌بدیل است و این آگاه سازی و ارتباطات قوی و دقیق مجریان و مردم می تواند از شایعات و فضاسازی‌های منفی جلوگیری کند.

محمدرضا رستمی افزود: سرشماری کشاورزی دومین سرشماری بزرگ کشور پس از سرشماری عمومی نفوس و مسکن است و تنها تفاوت آن اجرای میدانی آن است که با استفاده از تبلت‌ها انجام می‌شود.
وی ادامه داد: سرشماری های گذشته به صورت پر کردن فرم های کاغذی بود اما این سرشماری اطلاعات به‌صورت آنلاین به مرکز آمار ایران منتقل خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان اظهار داشت: سرشماری کشاورزی از شنبه ۱۲ آبان آغاز و به مدت ۴۵ روز اجرا می‌شود.
وی همچنین در بخش دیگر از سخنان خود به تاریخچه سرشماری‌های کشاورزی در ایران اشاره کرد و گفت: آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۳ انجام شده و در آن زمان حدود ۴ میلیون بهره‌بردار کشاورزی ثبت شده‌اند.
رستمی هدف از این سرشماری را جمع‌آوری اطلاعات جامع در بخش‌های مختلف کشاورزی و استفاده آن در نظام برنامه‌ریزی کشور عنوان کرد و یادآور شد: نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به مردم و ترغیب همکاری با آمارگیران و ماموران آمار در ارایه اطلاعات دقیق بسیار پررنگ و موثر خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان همچنین به تعداد عوامل درگیر در این سرشماری و ساختار مدیریتی آن اشاره کرد و از رسانه‌ها خواست تا در این زمینه در کنار ۸۵۰ نفر نیروی درگیر در این ستاد، همکاری ویژه‌ای داشته‌ باشند.

در ادامه این نشست، وحید طیفوری، معاون آماز و اطلاعات سازمان مدیریت برنامه‌ریزی گیلان پس از استماع پیشنهادات و سوالات اصحاب رسانه به اهمیت سرشماری اشاره کرد و گفت: دغدغه‌های موجود در همکاری صحیح کشاورزان با کارشناسان آمار یکی از مباحثی است که رسانه‌ها می توانند به پوشش بهتر آن کمک کنند.
طیفوری همچنین افزود: آگاه سازی دهیاران و روستاییان و ارزیابی دقیق آمار از مهمترین مسائلی است که نیازمند تبیین است.
وی به بی‌اعتمادی مردم نسبت به آمار و اطلاعات اشاره کرد و اظهار داشت: این بی‌اعتمادی ناشی از تجربیات منفی گذشته است. بنابراین همکاری رسانه‌ها برای افزایش اعتماد مردم به ارایه آمار و اطلاعات نقش اثرگذار دارد.
وی ضمن تاکید بر اطلاع رسانی و اعتمادسازی، به اهمیت آمار در زندگی روزمره و تأثیر آن بر تصمیم‌گیری‌ها اشاره کرد و گفت: آمار می‌تواند در سرنوشت شرکت‌ها و کشورها تأثیرگذار باشد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان همچنین در پاسخ به این سوال که انتقادات کشاورزان به دولت در خصوص واردات برنج می‌تواند یکی از مواردی باشد که همکاری لازم و دقیق در این راستا از سوی آنان صورت نگیرد تاکید کرد: رفع این بی‌اعتمادی ها و اینکه ارائه آمار چقدر می‌تواند برای کشور موثر واقع شود نیازمند تلاش و همراهی همه اهالی رسانه است که می‌تواند از روش‌های مختلف در قالب گزارش، یادداشت و ارائه راهکارهای متنوع انجام پذیرد.
طیفوری صحت اطلاعات و کنترل آن توسط کارشناسان را ضروری دانست و بیان کرد: اطلاعات جمع‌آوری‌شده باید دقیق و معتبر باشند و مغایرتی نداشته باشند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان در پایان بر لزوم همکاری و ارتباط مستمر با رسانه‌ها و نهادهای مختلف تأکید کرد و از وجود سامانه‌های اطلاعاتی برای دسترسی به داده‌ها خبرداد و گفت: این سامانه‌ها به روز و قابل دسترسی هستند.
گفتنی است، قاسم مصفا، معاون فرهنگی ارشاد اسلامی گیلان نیز در این نشست از راه‌اندازی ستاد رسانه ای سرشماری کشاورزی گیلان خبر داد و گفت: پیوست رسانه ای پروژه ها از جمله مواردی است که در برنامه هفتم توسعه لحاظ گردیده است.

  • نویسنده : فاطمه لطیفی
  • منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران