ره نگار/ جلسه شورای شهرستان رشت با حضور مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ به نقل از عصر کاسپین؛ مجید عزیزی رییس شورای شهرستان رشت در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و عرض تسلیت به مناسبت اربعین سرور و سالار شهیدان، اظهار داشت: جمع حاضر عصاره شورای شهرستان رشت هستند، شوراها چهارچوبی دارند که شامل شورای روستاها، شهرها، بخش ها و نهایت شهرستان و استان هستند که شورای شهرستان ۱۳ عضو دارد.
یکی از وظایفی که ما داریم مطالبه گری است و در این راستا با دعوت از مدیران و پیگیری مسائل و مشکلات باید در جهت رفع آنها بکوشیم.
عزیزی گفت: ظرفیت بالای شهرستان رشت در گردشگری و طبیعتگردی در محدوده مشخص برای هر گردشگر جذابیت فراوانی به ارمغان می آورد.
محدوده ای که از تمام ظرفیت های طبیعی مانند کوه ، جنگل ، دریا و تالاب که موهبت الهی هستند، برخوردار می باشد. با توجه به منابع طبیعی بسیار، می توان با تمرکز بر این محدوده گردشگری را به یک صنعت پررونق تبدیل کرد.
وی افزود: این امر را می توان با رونق بومگردی و صنایع دستی محقق نمود.
این ظرفیت ها سرمایه گذار را برای سرمایه گذاری در منطقه راغب خواهد کرد که لازمه آن برنامه ریزی دستگاه های مربوطه برای جذب و هدایت سرمایه گذار خواهد بود.
رییس شورای شهرستان رشت اظهار داشت: یکی از ظرفیت های گردشگری شهرستان، ثبت شهررشت به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو است.
همچنین در دست اقدام بودن، ثبت شهر رشت به عنوان شهر جهانی صنایع دستی از جمله مواردی است که می تواند برای شهرستان ارز آوری داشته باشد.
عزیزی ابنیه تاریخی را یکی دیگر از ظرفیت های شهر رشت دانست و افزود: متاسفانه بناهای تاریخی که در شهر رشت وجود دارد، بهره برداری نمی شود و گردشگری که به شهر می آید فقط امکان دیدن بناها را از نمای بیرونی دارد و هیچ برنامه ریزی برای بازدید گردشگران از محیط داخلی بناهای تاریخی انجام نشده است.
در حالی که در شهرهای دیگر، ظرفیت های مشابه شهر رشت وجود دارد اما به شکل مناسبی از آن استفاده شده که به رونق اقتصادی کمک می کند.
به عنوان مثال خیابان علوی در شهر کاشان که چندین بنای تاریخی در آن مرمت و بازسازی شده و مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.
رییس شورای شهرستان رشت یادآور شد: چنین ظرفیتی در محله ساغریسازان رشت وجود دارد که دارای ابنیه تاریخی متعدد می باشد از جمله خانه ابریشم، خانه حاج میرزا خلیل، خانه پورعباس و بقعه خواهر امام، مسجد حاج سمیع، حمام حاجی، ساختمان آموزش و پرورش، خانه فرهنگ و مدرسه رشیدی که از جمله آثار ثبت شده هستند.
وی افزود: با احیای این آثار و تبدیل برخی از این ابنیه به رستوران یا مراکز فرهنگی می توان قدم موثری در جهت جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهر نهاد.
مجید عزیزی در ادامه عنوان کرد: جذب گردشگران خارجی خصوصا گردشگران و سرمایه گذاران کشورهای عربی با تبلیغ و شناساندن ظرفیت های استان در کشورهای حاشیه خلیج فارس ، با توجه به پایین بودن ارزش ریال نسبت به ارزش پولی کشور مبدا ، محقق خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: استارت آپ ها یکی از دیگر ظرفیت هایی است که در جهت رونق گردشگری استفاده می شود. استارت آپ ها با آموزش مردم محلی و استفاده آنها جهت بومگردی به رونق اقتصاد محلی کمک شایانی خواهد کرد.
عزیزی ادامه داد: در واقع استات آپ ها می توانند پس از شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری، راه های کسب درآمد با استفاده از ظرفیت های گردشگری را به جامعه محلی هدف آموزش دهند و از پتانسیل آنها برای تعامل بهتر استفاده کنند و همچنین برای تحقق این اهداف نیاز به اهتمام ویژه اجزا حاکمیتی است.