
ره نگار/ برخی تصور میکنند که حقالناس فقط «اموال یا پولی» است که خورده میشود اما در شرایط کنونی جامعه “به خطر انداختن سلامتی” نیز حق الناس محسوب می شود. از انجایی که امروز شاهدیم جامعه و کشور با ویروس کرونا دست به گریبان است بی توجهی به شیوه نامه ها، عادی انگاری و انتقال […]
ره نگار/ برخی تصور میکنند که حقالناس فقط «اموال یا پولی» است که خورده میشود اما در شرایط کنونی جامعه “به خطر انداختن سلامتی” نیز حق الناس محسوب می شود.
از انجایی که امروز شاهدیم جامعه و کشور با ویروس کرونا دست به گریبان است بی توجهی به شیوه نامه ها، عادی انگاری و انتقال ویروس با علایم و بی علایم به دیگران در قالب مهمانی رفتن و دیدن عزیزان و به خطر انداختن سلامتی یکدیگر نوعی حق الناس است که متأسفانه این مسئله اصلا در جامعه روشن نشده و آحاد جامعه بدون توجه به این مسائل به رفت و آمد و مهمانی های دسته جمعی می پردازند که جدا از افزایش بیماری، فشار عجیبی متوجه کادر درمان می شود که در واقع حق این عزیزان هم نیست که تمام انرژی خود را صرف بیمارستان و درمانگاه ها کنند آنان نیز نیازمند استراحت هستند؛ بنابراین این نیز خود حق الناس است.
در شعائر اسلامی، حقالناس حقی است مختص مردم و سوای حقالله. رعایت این نوع حقوق در دین اسلام بسیار مورد تأکید قرار گرفته، چون خداوند متعال اگر از حق خویش هم بگذرد از حقالناس و حقی که مربوط به مردم است نخواهد گذشت.
حقالله توسط خدای متعال مورد بخشش قرار میگیرد اما گذشت از حقالناس، جلب رضایت صاحبان حق را میطلبد، تضییع جان، مال، حیثیت و آبروی مردم، حقوق اجتماعی، غیبت کردن، رعایت نکردن حجاب اسلامی، نگاه به ناموس دیگران، سوءظن و گمان بد داشتن به مردم و همچنین به خطر انداختن سلامتی افراد… جزو حق الناس بوده و فردی که نسبت به تضییع این حقوق اقدام میکند، در پیشگاه خداوند متعال، مورد مواخذه قرار خواهد گرفت.
زمانی که از حقوق مردم صحبت میشود، این حقوق صرفاً در مال مردم خلاصه نمیشود، بلکه همه اعمال و موارد را اعم از مادی و معنوی در برمیگیرد.
امیدوارم که امسال بیشتر به پروتکل های بهداشتی توجه داشته باشیم که حفظ سلامتی خود و عزیزان و همه افراد جامعه از جمله وظایف محوله ماست و برای اجرای صحیح آن باید بیش از پیش بکوشیم.
# در خانه بمانید
- نویسنده : سیده طیبه میرحسینی - کارشناس فرهنگی استان گیلان
- منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران