اختصاصی- ره نگاران/ اولین کارگاه آموزشی جرائم سایبری و واکاوی چالشهای بانوان و نوجوانان و خانواده در فضای سایبر توسط کمیسیون بانوان مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه کشور به همت کمیسیون بانوان گیلان و با حضور سرپرست کمیسیون بانوان کشور، جمعی از وکلا و کارآموزان استان گیلان و با تدریس “صادق تبریزی” قاضی دادگستری تهران، مدرس دانشگاه و مرکز آموزش قوه قضائیه در رشت برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران -فاطمه لطیفی: سرپرست کمیسیون امور بانوان مرکز وکلای قوه قضاییه کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما اظهار داشت: کمیسیون بانوان با حمایت رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه فعالیتهای متنوعی را آغاز کرده است تا از تواناییهای بانوان وکیل بهرهبرداری کند.
معصومه یاوری با بیان اینکه این کمیسیون بروز رسانی اطلاعات وکلای زن را در اولویت قرار داده و به دنبال ایجاد آگاهی در خانواده بزرگ مرکز است افزود: فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در زمینه امور رفاهی و پایش سلامت جسم و روان وکلای کشور نیز در دستور کار قرار دارد.
✔️ کمیسیون بانوان گیلان پیشگام در برگزاری کارگاه آموزشی جرائم سایبری
یاوری تصریح کرد: کمیسیون بانوان گیلان به عنوان یکی از پیشگامان در این زمینه، اعلام آمادگی کرده تا در بحث افزایش آگاهی بانوان و وکلای دیگر در فضای مجازی همکاری کند.
سرپرست کمیسیون امور بانوان مرکز وکلای قوه قضاییه عنوان کرد: سلسله کارگاهها و همایشها در استانهای مختلف ادامه خواهد داشت و هدف این کمیسیون تنها آموزش بانوان نیست، بلکه شامل آموزش در سطح جامعه نیز میشود.
وی افزود: در راستای تحقق این اهداف، برنامهریزیهایی برای برگزاری دورههای آموزشی در مدارس و دانشگاهها انجام شده است.
سرپرست کمیسیون بانوان کشور همچنین به راهاندازی سامانههای حقوقی مانند شماره اضطراری ۱۲۹ برای ارائه مشاوره حقوقی به بانوان اشاره کرد و یادآور شد: رئیس مرکز نیز در تلاش است تا با حضور در مساجد و پاسخگویی به سوالات حقوقی مردم، ارتباط بیشتری با جامعه برقرار کند.
یاوری در پایان تاکید کرد: برگزاری این دورهها و سایر فعالیتهای اجرایی، نشاندهنده عزم جدی کمیسیون بانوان برای ارتقاء آگاهی و توانمندیهای بانوان در جامعه است.
✔️ شناخت دقیق وکلا از چالشها و رفتارهای مجرمانه باعث کاهش پروندههای قضایی میشود
دکتر صادق تبریزی، مدرس این کارگاه نیز در حاشیه این دوره در گفتگو با خبرنگار ما، بر اهمیت خودشناسی و آگاهی از قوانین در پیشگیری از جرایم و کاهش مشکلات تاکید کرد و گفت: هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی این است که وکلا با شناخت دقیق از چالشها و رفتارهای مجرمانه میتوانند به کاهش پروندههای قضایی و آسیبهای اجتماعی، به ویژه برای بانوان و کودکان کمک کنند.
وی افزود: عدم آگاهی در زمینه جرایم سایبری میتواند افراد را به بزهکار یا بزهدیده تبدیل کند و آثار اجتماعی منفی به همراه داشته باشد.
تبریزی با بیان اینکه تغییرات فرهنگی و انتقال از رفتارهای سنتی به رفتارهای سایبری، تضادهایی را در خانوادهها ایجاد کرده است اظهار داشت: خانوادهها باید با آگاهی از آثار و پیامدهای رفتارهای مجرمانه سایبری، فرزندان خود را آموزش دهند و این امر نیازمند حمایت نهادهای متولی مانند بهزیستی و سازمانهای روانشناسی است.
وی در ادامه به اهمیت نقش مدارس در این زمینه اشاره کرد و گفت: برنامههایی مانند “زنگ قانون” برای آشنایی دانشآموزان با حقوق و جرایم سایبری در حال اجراست که این امر قطعا میتواند باعث آگاهی بیشتر دانش آموزان و معلمان و مدیران مدارس شود.
وی با تاکید بر اینکه صدا و سیما باید در زمینه آموزش استفاده صحیح از تکنولوژی و خطرات آن برای جوانان، فعالیتهای بیشتری انجام دهد عنوان کرد: نهادهای متولی باید با استفاده از فضای مجازی و رسانهها، آگاهیرسانی و برنامههای آموزشی را تقویت کنند.
تبریزی در پایان با این توضیح که در زمینه جرایم نوظهور و تهدیدات دیجیتال، نیاز به بروزرسانی اطلاعات و آموزش مداوم احساس میشود گفت: در درجه اول و مهمتر، آموزش و در درجه دوم، آگاهی از تجربیات دیگران مانند ساخت فیلم های سینمایی یا سریالهایی با این مضمون میتوانند در پیشگیری از وقوع جرم موثر باشند.
گفتنی است، کارگاه آموزشی جرائم سایبری و واکاوی چالشهای بانوان و نوجوانان و خانواده در فضای سایبر، روز پنجشنبه ۳ آبان ماه از ساعت ۹ الی ۱۳ در سالن همایش اداره کل دادگستری گیلان برگزار شد.
- نویسنده : فاطمه لطیفی
- منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران