افزایش دانش و ماندگاری آن با کتاب یا جستجوگرها؟!
افزایش دانش و ماندگاری آن با کتاب یا جستجوگرها؟!
ره نگار/ مریم لطیفی:  امروزه با ورود تکنولوژی و توسعه ابزارهای هوشمند، کتاب به معنای واقعی از سبد خانوارها بصورت تقریبی البته نه بطور کامل رخت بربسته است.  سوال اینجاست آیا سیستم های هوشمند و  جستجوگرهای گوگل می تواند لذت افزایش اطلاعات را در جان و روح ما نشانه برود؟ 

ره نگاران/ مریم لطیفی: امروزه با ورود تکنولوژی و توسعه ابزارهای هوشمند، کتاب به معنای واقعی از سبد خانوارها بصورت تقریبی البته نه بطور کامل رخت بربسته است. سوال اینجاست آیا لذت کسب اطلاعات از طریق سیستم های هوشمند و  جستجوگرها (گوگل) می تواند در جان و روح ما رسوخ نماید؟

اگرچه بسط این مبحث به بستر سازی و فضاسازی زیادی نیازمند است و باید به ریزترین تفاوت ها و ارزشهای آن پی ببریم اما با کلی ترین نگاه و ساده ترین تامل در این راستا ارزشمندی کتاب با شکل و شمایل سنتی و مرسوم خود بیشتر جلوه گری خواهد کرد.

شاید اگر از خانواده ها پرسیده شود و یا تفاوت آن را از آنان جویا شویم چیزی جز اینکه سیستم های جستجوگر یا حتی فضاهای مجازی راحت تر و قابل دسترس تر هستند و یا هزینه تهیه آن بسیار کم و ناچیزتر است و یا اینکه مشکلات اقتصادی و روزمره مانع از خرید ما به کتاب شده است چیز دیگری نشنویم.

با چنین تفکری که همه چیز در حال پیشرفت است و ما نیز همواره باید خود را بروزتر از  لحاظ استفاده از ابزار نماییم کاملا بجا و قابل تقدیر است اما گاهی مشاهده می کنیم برخی از ابزارهای مکتوب چون کتاب، مجله، نشریات، مطبوعات نباید فقط در حالت یک خاطره باقی بمانند نگاه چشم به خطوط زیبا و طراحی های جلد و تصاویر آن انگیزه و لذت افزایش دانش را ناخودآگاه دل و جان را غلیان می بخشد و بخاطر سپاری اطلاعات را قوی تر می سازد و همچنین یاد نویسندگان و خالقان آثار و درگذشتگان را در ذهن متبادر می کند که با یک قلم و یک برگ معمولی چگونه به یک دانشمند همیشه ماندگار تبدیل شده اند و نام و آوازه شان در کل جهان طنین انداز است.

کتاب دریچه ای ساده و در عین حال کاربردی برای شناخت علوم مختلف کسب معرفت و گسترش دایره اطلاعات در همه زمینه های زندگی یک انسان می باشد.

برای اینکه انسان به  تکامل برسد لازم است که علاوه بر بلوغ جسمی به بلوغ فکری و روحی مناسب دست پیدا کند که این امر در گرو باور و توجه کافی به غذای روح به میزان توجه به غذای جسم می باشد، به زبان ساده تر می توان گفت که برای رسیدن به کمال باید درک خود را از مسایل پیرامون خود به موازات پیشرفت علوم مختلف بالا برده که این موضوع به مراتب در تمام جنبه های زندگی یک فرد چه روحی، جسمی، فرهنگی، اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود و همچنین کمک بسزایی در نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی که امروزه گریبانگیر جوامع بشری شده خواهد کرد.

یکی از بهترین اقدامات برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کاهش قیمت کتاب، قراردادن بن کتاب و در مواردی در اختیار گذاشتن کتاب بصورت رایگان به خانواده ها می باشد و همچنین مدارس می توانند با برگزاری مطالعات جمعی در کتابخانه و یا تحقیق و پژوهش مناسب با موضوعات درسی و غیره باعث ایجاد چالش و انگیزه برای گسترش فرهنگ مطالعه شوند و از طرفی دیگر روزنامه ها‌ مجلات، صداو سیما، فیلمها و تئاتر، نمایشگاه ها و جشنواره ها می توانند از طریق راههای تبلیغاتی، پیرامون موضوعات مختلف کمک شایان توجهی به ترویج و گسترش، فرهنگ کتاب و کتابخوانی داشته باشند.

بنابراین بدانیم که زندگی والا در گرو درک و فهم والا می باشد پس بیشتر از پیش در تحقق این امر خطیر کوشا باشیم و سنت ها را ارزش بهنیم.

  • نویسنده : مریم لطیفی
  • منبع خبر : پایگاه خبری ره نگاران