ره نگار/ مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: اکوتوریسم و گردشگری طبیعت بالاترین گردش مالی را دارد و می توان از ظرفیت گردشگری استان بدون تخریب محیط زیست برای ایجاد درآمدزایی استفاده کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان صبح امروز در نشست خبری با رسانه […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان صبح امروز در نشست خبری با رسانه های گروهی استان به مناسبت هفته محیط زیست اظهار داشت: محیط زیست از محل زندگی هر فردی شروع و همه اکوسیستم هایی که در کل زمین وجود دارد را شامل می شود بدین جهت محیط زیست و حفاظت از آن معطوف به روز خاصی نمی باشد و در تمام مدت باید برای حفظ این سرمایه و انتقال آن به نسل های آینده حساس و مراقب باشیم.
وی افزود: استان گیلان از نظر زیست محیطی بسیار شکننده است و محیط بانان برای حفظ محیط زیست در این استان تلاش های زیادی کرده اند که این تلاش ها با همراهی، همدلی و تشریک مساعی رسانه ها بازتاب داده می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه به دنبال کار عملیاتی هستیم نه شعار؛ خاطرنشان کرد: تلفات در حیات وحش در سایر کشورها نیز وجود دارد امید است تلاش های محیط بانان استان در راستای حفاظت از محیط زیست پررنگ تر دیده و بازتاب داده شود.
وی تصریح کرد: تلاش همکاران محیط بان استان برای زنده گیری و مداوای پلنگ طی سالجاری در شهرستان رودسر کار بزرگی بوده و امید است این تلاش ها بازتاب بیشتری داشته باشند.
کفایی ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی توسط متخصصین داخلی را اقدامی بزرگ و ارزشمند عنوان کرد و افزود: این دستگاه در مدت زمان کمتر از شش ماه ساخته شده و ساخت آن ۶۰ درصد صرفه جویی ارزی را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی از مطالبات مردم و مسئولین بوده، اذعان داشت: فقط یک دستگاه وارداتی دروگر سنبل آبی وجود داشت که با توجه به تحریم های ظالمانه از این دستگاه هم به صورت محدود میتوانستیم استفاده کنیم ولی امروز با تلاش متخصصین داخلی این دستگاه ساخته شده است.
کفایی با تاکید بر اینکه مبارزه با سنبل آبی به عنوان یک گونه مهاجم مقطعی و موقتی نیست، اظهار داشت: مبارزه با سنبل آبی زمان بر است و نمی توان بصورت صددرصد جلوی آن را گرفت بلکه می توان آن را کنترل کرد.
وی یادآورشد: تا پایان خرداد ماه سالجاری برای جمعآوری سنبل آبی هم به صورت دستی و هم به صورت مکانیزه برنامه ریزی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از اختصاص بودجه ۱۲ میلیارد تومانی برای جمعآوری سنبل آبی خبر داد و گفت: این هزینه مصوبه دولت است و به دلیل نبود نقدینگی تاکنون جذب نشده است.
کفایی تصریح کرد: با همه تلاش های صورت گرفته، آخرین پیشنهاد محیط زیست گیلان انتقال این اعتبار به سال ۱۴۰۰ بوده و با حرکت های تیمی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه پارک ملی بوجاق یکی از نگین های ارزشمند محیط زیست کشور است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در آن موارد غیر زیست محیطی همچون برگزاری مسابقات موتورسواری و … وجود داشت که اخیرا اتفاقات خوبی برای این پارک رقم خورده و الان توانسته عنوان پارک را به خود بگیرد.
وی درخصوص اختصاص مالکیت تالاب بینالمللی انزلی به وزارت نیرو تصریح کرد:محیط زیست خواستار بازنگری در مالکیت تالاب است اگر سندی هم برای تالاب صادر شود بر اساس ماهیت طبیعی آن باید نهادهایی مانند منابع طبیعی یا محیط زیست متولی آن باشند و نقش وزارت نیرو در این راستا نمی تواند پررنگ باشد.
کفایی گفت: خارج از هرگونه حب و بغض های افراطی لازم است تشریک مساعی صورت گیرد تا روال کارها بهتر و اقدامات مناسب تری انجام شود.
وی یادآور شد: نامهنگاریهایی از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به قوه قضائیه و در استان به مدیرکل دادگستری گیلان صورت گرفته است و امیداست با بازنگری مجدد شاهد وقوع اتفاقات بهتری باشیم.
کفایی با تاکید بر اینکه تالاب انزلی اعتبار بینالمللی استان گیلان در دنیا است، خاطرنشان کرد: تعداد پرندگان مهاجر در این تالاب علی رغم کاهش بارندگی نسبت به سال های گذشته افزایش داشته که نشان از امنیت در حیات وحش است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان متذکر شد: باید از ظرفیت گردشگری تالاب انزلی استفاده شود.
وی با تاکید بر ایجاد درآمد پایداراز توسعه گرشگری درطبیعت تصریح کرد: اکوتوریستم در دنیا بالاترین گردش مالی را دارد و می توان از ظرفیت گردشگری طبیعت استان بدون تخریب محیط زیست و ایجاد درآمد زایی استفاده کرد که لازمه آن داشتن سعه صدر، مدیریت و برنامه ریزی است.
- منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران