آئین رونمایی کتاب «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی» در رشت برگزار شد
آئین رونمایی کتاب «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی» در رشت برگزار شد
ره نگار/مؤسسه فرهنگ گیل کوچصفهان در آئین رونمایی کتاب «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی» از خبرنگاران گیلانی به زبان مادری تجلیل کرد.

ره نگار/مؤسسه فرهنگ گیل کوچصفهان در آئین رونمایی کتاب «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی» از خبرنگاران گیلانی به زبان مادری تجلیل کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران؛ نوشین کریمی_ حمید نظرخواه علیسرایی_ رئیس مؤسسه فرهنگ گیل کوچصفهان ضمن تبریک روز خبرنگار، خبرنگاران را همراه و حامی فرهنگ جامعه نام برد و اظهار کرد: خبرنگاران با به دوش گرفتن رسالت خطیر پیام رسانی، به دنبال آگاهی بخشی، امید آفرینی و رسیدن به یک جامعه کاملا سالم هستند.

وی با بیان اینکه قدردانی از زحمات خبرنگاران کمترین کار برای سنگینی مسئولیت بزرگی است که بر دوش دارند، افزود: تلاش ما در موسسه فرهنگ گیل کوچصفهان بر شناسایی و فراهم کردن زمینه برای نسل های جوان و با انگیزی است که در راه اعتلای فرهنگ جامعه گام بر میدارند.

وی با اشاره به آیین رونمایی از دومین کتاب «آیسا کمالی لرد» نویسنده نوجوان گیلانی گفت: آیسا کمالی لرد متولد سال ۱۳۸۶ در شهر رشت است که در کنار تحصیل در رشته هایی همچون طراحی سیاه قلم و اوریگامی، شعر، نویسندگی و پژوهشگری اجتماعی نیز فعالیت می کند.

سیدهاشم موسوی_ استاد و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان نیز در این برنامه با بیان اینکه تاریخ را به دوران قبل از تاریخ و بعد از آن تقسیم می کنند که پنج هزار سال هم بیشتر نیست، گفت: دلیل این تقسیم بندی «اختراع خط» است.

وی، انسان را تنها موجودی دانست که می تواند بنویسد و احساسات خود را به وسیله آن بیان کند، افزود: از این رو پیدایش خط مبدا تاریخ است و بایستی قدر نویسندگان و کتاب را بدانیم.

موسوی با تاکید بر اینکه خواندن کتاب خیلی مهم است، گفت: کسی که کتاب می خواند آرامش را به درون خود می برد.

وی اضافه کرد: همانطور که کتاب به آدمی آرامش میدهد، ارتباط با کسانی که اهل کتاب و مطالعه نیز هستند انسان را آرام می کند.
موسوی خواستار نوشتن کتاب از روی زندگی تک تک افراد شد و تصریح کرد: همه می توانند همین کتاب های زندگی خود را بنویسند، در واقع خیلی از کتاب های معروف دنیا شرح زندگی خود نویسندگانشان است.

وی با تاکید بر اینکه می بایست در نوشتن صداقت داشت گفت: صادقانه بودن نویسندگان با مخاطبان باعث می شود کتاب خواننده بیشتری داشته باشد.

موسوی اظهار کرد: ما در زندگی خود خیلی از سوژه های خوب داریم که به آنها نمی پردازیم و نمی نویسیم.

وی در ادامه حتی داشتن کتابخانه در منزل را مهم دانست و خاطر نشان کرد: آدم هایی که در معرض دیدن کتابخانه در منزل قرار می گیرند بدون شک وجودشان تحت تاثیر این حس خوب قرار می گیرد.

موسوی گفت: کتاب هدیه ای ملموس است و می بایست قدردان کسانی باشیم که در نوجوانی اهل کتاب و نویسندگی می شوند.

وی کتاب را ارزنده ترین کالایی دانست که ذهن و اندیشه ها را تکان داده و موجب ارتقا ما می شود.

موسوی در ادامه با اشاره به کتاب های بزرگی همچون نهج البلاغه، شاهنامه فردوسی و… اظهار کرد: حتی کتاب های نخوانده هم روی ما تاثیر دارند، زیرا بار معنایی و تبلیغاتی آنها نیز پخته و هدایتگر است.

وی تاکید کرد: داشتن کتاب و لمس فیزیکی کتاب و روح آن خیلی مهم است و اینکه شخصی در کودکی و نوجوانی به دنبال این استعدادش برود بسیار ستودنیست.

موسوی خاطر نشان کرد: همانگونه که دانشجویان برای پایان نامه های خود به دنبال استاد راهنما و مشاور جهت بهبود در کار و نتیجه بهتر می روند، بهتر است که برای نوشتن کتاب نیز استاد و مشاوری باشد که در مسیر کار به نویسندگان کمک کند.

وی ضمن قدردانی از موسسه فرهنگ گیل کوچصفهان که در راستای حمایت، تشویق و امیدآفرینی در جامعه، آیین تجلیل از کتاب این نویسنده نوجوان را برگزار کرده است، افزود: بساط علم و دانش در جامعه ما، پویایی خودش را دارد و می بایست مورد توجه و حمایت اهل فرهنگ قرار بگیرد.

آیسا کمالی لرد _ نوجوان نویسنده نیز در این نشست ضمن قدردانی از حضور خبرنگاران بیان کرد: فعالیت فرهنگی و ادبیم را با سرایش شعر و نوشتن نثر ادبی از دوران کودکی و زمانی که در کلاس سوم ابتدائی بودم آغاز کرده ام.

وی با اشاره به اینکه کتاب اولم با عنوان «از فضا تا خدا» در سال ۱۴۰۰ منتشر شده است افزود: کتاب دوم با عنوان «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی» در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات «حکم قانون» چاپ و منتشر شده است.

کمالی لرد خاطر نشان کرد: در این کتاب سعی کرده ام نوجوانان و همسالانم بخشی از آسیب های اجتماعی را بشناسند و از خود و دیگران مراقبت کنند.

گفتنی است، در این مراسم ضمن رونمایی از کتاب «خود مراقبتی در برابر آسیب های اجتماعی»، برای اولین بار لوح تقدیری به خبرنگاران گیلانی با زبان مادری اهدا شد که در متن آن نوشته شده«خبرنیگاران، ایی جرگه پور تلاش کسانی ایسید کی جامعه یو مردوما واخبا کنید و اوشانا جه اتفاقانی کی دکفه خبر دهید.
ا روزا، کی شیمه روزه یو روز خبرنیگاره، شمه‌را تبریک گیمی.

  • نویسنده : نوشین کریمی
  • منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی ره نگاران